Lenkillä koiran kanssa

Olemme niin kutsuttu allergiaperhe. Meillä ei ole lemmikkejä ja vaatteiden materiaalit valitaan sen mukaan, että ne ovat allergiaystävällisiä. Aviomieheni on allerginen lähes kaikella ja tyttäremme Amanda on alkanut herkistymään tähän mennessä ainakin eläimille. Vaikka meillä ei ole omasta takaa lemmikkejä, tapaa pikkuneitimme varsinkin koiria monissa kyläilypaikoissa. Lisäksi molempien puolien isovanhemmilla on koirat, joten myös sitä kautta Amanda saa kontakteja eläimiin.
                      
Eräänä iltana tuli Amandan isoäiti hakemaan Amandaa kanssaan ulkoiluttamaan heidän koiraansa. Koira-allergiastaan huolimatta Amanda saa olla tekemisissä koirien kanssa, koska oireet ovat tähän mennessä olleet lähinnä iho-oireita. On kuitenkin tärkeää, ettei Amandan vaatteisiin jäisi paljoa koirankarvoja. Koska meillä on uusi Reiman välikausihaalari, päätimme pukea sen tyttärellemme, kun hän lähti isoäitinsä kanssa ulos. Haalari on lämmin ja pitää vettä ja tuulta, mutta onsilti hengittävää materiaalia, joten sen kanssa pärjää sääolosuhteista ja pihaleikkien laadusta huolimatta aina hyvin!
                       
Ulkona oli jo pimeää, kun Amanda lähti ulos isoäitinsä kanssa. Isoäiti kyseli heijastinta tytölle mukaan, mutta näytin hänelle, että tytön haalarissa on jo valmiiksi heijastimet. Isoäiti ihasteli haalaria ja totesi, ettei aluksi edes huomannut heijastimia. Tyttö oli innoissaan, kun pääsi ulkoiluttamaan koiraa ja hoputti isoäitiään. Varmistin vielä, että haalarin huppu on hyvin päässä (hupussahan on myös heijastin, joka näkyy parhaiten, kun huppu on päässä). Päästimme heidät matkaan.
                       
Takaisin tultuaan Amanda selitti tohkeissaan, kuinka hän oli saanut taluttaa koiraa. Matkan varrella oli tullut myös Amandan ystäviä vastaan ja reissu oli ollut kaiken kaikkiaan onnistunut. Ystävät olivat ihastelleet haalaria. Kuosi tuntuu miellyttävän erityisen paljon lapsia. Minua kiinnosti ensimmäisenä, miten heijastimet olivat toimineet. Isoäiti kertoi niiden heijastaneen hyvin aina autojen valokeilassa. Seuraavaksi tarkastin haalarin koirankarvojen varalta. Yllätyin iloisesti, kun huomasin, että niitä ei ollut haalariin tarttunut! Tämä haalari sopii myösallergiaperheeseen. En voi muuta kuin suositella sitä lämpimästi kaikille!
 
-Reima kevätpuvun testaaja Amanda 2v –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *