Juoksurattaat perheellisen aktiiviliikkujan tukena

-Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa juoksuharrastusta

JUOKSIJA- lehdessä oli hyvä artikkeli juoksurattaista ja niiden ominaisuuksita ja ajattelin referoida hieman artikkelin sisältöä:)
 
Lenkkeily päivittäisenä harrastuksena on vakiinnuttanut paikkansa ja mikä sen ihanampaa kuin lähteä ulos raikkaaseen ilmaan tuulettumaan, puhdistamaan ajatuksia ja vahvistamaan samalla sydäntä ja kuntoa. Lenkkeily saattaa usein kuitenkin jäädä, kun lapsia tulee elämään, vaikka näin ei tarvitse olla. Sillä äideille ja isille on kehitetty laadukkaita ja lapsiturvallisia välineitä liikuntaharrastuksen ylläpitoa varten. Juoksija- lehdessä muistutellaan, että turvallisuus ja mukavuus on aina pidettävä mielessä, kun hankitaan perheeseen esimerkiksi juoksurattaita.

 Juoksurattaiden ominaisuudet ostopäätöksen apuna

Jos olet miettinyt, että haluaisit hankkia perheeseen juoksurattaat juoksuharrastuksen ylläpitämiseksi, niin näihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota.
– Säädettävät turvavyöt
– Säädettävä jarru
– Hyvä , nopeasti reagoiva jarru
– Hyvä jousitus maastoon kuin maastoon
– Lisävarusteet, kuten sadesuoja ja hyönteisverkko
– Hyvä asento käsille ja etäisyys työnnettävästä rattaasta
– Kestävät ja laadukkaat rattaat, jotka ovat turvalliset kyydissä olevalle lapselle 

Voinko lähteä lastenvaunujen kanssa lenkille?

Artikkelissa myös todetaan, että tavalliset vaunut tai rattaat eivät ole yhtä turvalliset ja toimivat kuin liikuntaan tarkoitetut ns. urheilukärryt. Muun muassa juoksurattaissa on huomioitu aktiiviliikkujan tavoitteellinen harjoittelu parhaalla mahdollisella tavalla esim. rullaavuus ja suuntavakaus/ohjattavuus (pitkä akseliväli ja oikein sijoitettu painopiste) on viritetty huippuunsa, jotta juokseminen on mahdollisimman rentoa.  Hyvien teknisten ominaisuuksien lisäksi pitää muistaa, että kyydissä olevan lapsen turvallisuus on ensisijainen ostokriteeri.
 
Artikkelin mukaan ennen kuin perheeseen hankitaan juoksurattaita, lapsen on osattava istua ja kannatella päätään hyvin, jonka vuoksi alle puolivuotiaan kanssa ei saa lähteä vielä juoksemaan. Tämä johtuu siitä, että alle 6kk lapsen selkärankaa tukevat lihakset eivät ole vielä tarpeeksi kehittyneet.
Monille hinta saattaa olla esteenä sille, että juoksurattaat jäävät ostamatta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hyvät merkit, kuten Baby Jogger, ne säilyttävät myyntiarvonsa hyvin. 
 
Baby Jogger on tunnettu myös sen kokoontaittomekanismistaan, jonka avulla taitat rattaat helposti kokoon vain yhdellä kädellä. Tämä on Baby Joggerin oma patentoitu mekanismi, jota muilla valmistajilla ei ole. Suosittelemme tutustumaan Baby Joggerin muihin tuotteisiin, sillä niissä laatu ja käyttömukavuus kohtaavat varmasti.

Tässä vielä Juoksija-lehden 3 faktaa toimivista juoksurattaista:

Ilmatäytteiset 16-20 tuumaiset renkaat rullaavat herkästi
– Riittävä raideleveys, pitkä akseliväli ja oikein sijoitettu painopiste takaavat hyvän suuntavakauden ja ohjattavuuden juoksussa
– Kädensijan korkeusssäätö on juoksussa tärkeää
Juoksija 6/2012 Kärrylenkkeilyä
Mikäli olet hankkimassa juoksurattaita JUOKSIJA-www-sivuilta saat -10% alennusta OZBabysta ostetuista juoksurattaista. (alekoodin löydät sivun vasemmasta laidasta)
ja
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *