Rattaiden osto-opas neuvoo, miten valitset oikeat rattaat juuri Sinulle!

Rattaiden ja matkarattaiden hankinnassa kaikkein tärkeintä on miettiä niiden käyttötarkoitusta. Rattaiden valintaan vaikuttaa suuresti se, missä, miten ja milloin rattaitasi käytät. Tarvitsetko niitä satunnaisesti silloin tällöin lastenvaunujen korvikkeena? Vai oletko kenties lähdössä lomamatkalle, jonne et viitsi ottaa isoja lastenvaunuja mukaan? Vai tarvitsetko rattaita sen vuoksi, että saat kuljetettua lapsen aamukiireessä nopeasti ja vaivattomasti päivähoitoon?

Rattaiden ja matkarattaiden kokoa kannattaa myös miettiä omien tarpeiden mukaan. Pitääkö rattaiden mahtua pieneen hissiin tai auton takakonttiin? Kuljetko maastossa tai ahtaissa tiloissa? Osuuko kävelylenkille enemmän mukulakiviä tai hiekkateitä kuin sileää asfalttia?

Rattaat pienen vauvan kanssa kulkevalle, isompien lastenvaunujen kaveriksi

Rattaat soveltuvat myös ihan pienen vauvan kuljettamiseen, kunhan valitset rattaat, joiden selkänoja menee täyteen makuuasentoon. Jos haluat ottaa rattaista kaiken hyödyn irti, valitse rattaat, joiden runkoon saat kiinnitettyä turvakaukalon. Kun rattaissa on kaukalon kiinnitysmahdollisuus, sinun ei tarvitse herättää nukkuvaa vauvaa, vaan vauva on helppo nostaa autosta kaukalon kanssa ja kiinnittää rattaiden runkoon vauvaa herättämättä.

Rattaita pienen vauvan kuljettamiseen ostaessasi kannattaa valita käännettävällä istuinosalla varustetut rattaat. Pieni vauva rakastaa tuttuja kasvoja, joten on kätevää, jos istuinosan suunnan voi kääntää lapsen tarpeita vastaavaksi. Myös kasvatusalan asiantuntijat pitävät lapsen mahdollisuutta katsekontaktiin vanhempiensa kanssa kiintymyssuhteen muodostumisen kannalta todella tärkeänä tekijänä.

Rattaiden ja matkarattaiden kanssa käytettävät, tärkeimmät lisävarusteet ovat: sadesuoja jahyönteissuojalämpöpussiaurinkovarjo ja hoitolaukku vauvan tavaroille.

Hyviä rattaita pienen vauvan kanssa kulkevalle ovat Baby Joggerin matkarattaat:Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!

Matkarattaat lomamatkalle mukaan

Matkarattaat helpottavat kulkemista lähdet sitten pitkälle tai lyhyemmälle lomamatkalle. Sinun kannattaa valita matkarattaat, jotka ovat kevyet ja näppärät taittaa kasaan. Vauvan kanssa matkustaessa tavaraa tuppaa olemaan enemmän kuin tarpeeksi ja sen vuoksi ylimääräisestä painosta kannattaa tinkiä ja panostaa matkarattaiden keveyteen. Matkarattaiden nopeaa ja helppoa kasaamista arvostat puolestaan, kun joudut pakkaamaan niitä taksiin, bussiin tai metroon.

Matkarattaiden selkänojan on hyvä mennä makuuasentoon niin, että pieni vauva voi nukkua rattaissa. Kiinnitä huomiota myös matkarattaiden kuomuun, joka antaa suojan auringolta, tuulelta ja uteliailta katseilta. Kuomun suojassa on myös rauhallista nukkua. Jos on mahdollista, valitse matkarattaat, joiden kankaat ovat UV-suojatut antaen pienokaiselle tehokasta suojaa auringon haitallisilta säteiltä.

Matkarattaissa tärkeä varuste on tavarakori. Sinne on hyvä laittaa ostokset, vauvatarvikkeet tai vaikkapa rantalelut.

Matkalle mukaan kannattaa ottaa mukaan myös: suojaava säilytys- ja kuljetuskassi, jossa matkarattaat säilyvät puhtaina ja ehjinä sekä aurinkosuoja, joka suojaa pienokaista auringon paahteelta.
Hyviä matkarattaita lomamatkalle ovat:


Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!Rattaat lastenvaunujen korvikkeena

Kaikki eivät halua hankkia vauvalle isoja ja joskus kömpelöitäkin lastenvaunuja. Lapsi kasvaa ja kehittyy nopeasti. Lastenvaunujen vaunuosa jää noin 6–9 kuukauden ikäisenä pieneksi ja lastenrattaiden istuinosaa tarvitaan istuvan lapsen käyttöön. Useat valmistaja ovatkin tästä syystä alkaneet valmistaa rattaita, joita voi käyttää ensin lastenvaununa tämän lyhyen vaunuajan.

Rattaina ensin vaunuina käyttävän kannattaa varmistaa, että saat hankittua lisävarusteena vaunukopan, jossa vauva voi nukkua ensimmäiset kuukaudet. Käyttäessäsi erillistä vaunukoppaa, saat näköyhteyden vauvaan, kun vaunukopan suunta on työntäjään päin. Mieti myös, haluatko käyttää lastenrattaiden runko-osaa turvakaukalon kanssa. Näin saat kaiken hyödyn irti lastenrattaista.

Rattaan selkänojan pitää mennä makuuasentoon, jotta nukkuminen sekä mahallaan että selällään onnistuu.

Rattaat, jotka toimivat alussa myös lastenvaunuina ovat todennäköisesti päivittäin käytössä. Tämän vuoksi niiden pitää olla kestävät. Rattaissa pitää olla hyvä jousitus, jotta matkanteko sujuu tasaisesti ja katukivetysten ylitys onnistuu vaivattomasti. Kilometrien kävelyä varten kannattaa tarkistaa, että pyörät ovat kuulalaakeroidut.

Hyviä rattaita, joita voit käyttää myös lastenvaunuina ovat:


Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!

Rattaat päiväkotikuljetuksiin isomman lapsen kanssa

Kun lapsi on jo iso ja aloittaa päivähoidossa, saatat tarvita rattaat päiväkotireissuille. Hanki kestävät, pitkäikäiset rattaat ja muista huomioida myös rattaiden painokapasiteetti. Jotkut rattaat ovat hyväksyttyjä vain 15 kiloon asti, mutta joitakin lastenrattaita voit käyttää jopa 4–5-vuotiaan lapsen kanssa.
Rattaita isompaa lasta varten hankkiessasi Sinun ei tarvitse enää huomioida täyttä makuuasentoa. Sen sijaan hyvät pyörät ja vahvat jousitukset ovat isomman lapsen rattaissa tärkeitä ominaisuuksia ja takaavat onnistuneen matkan päiväkotiin.

Kiinnitä huomiota myös: rattaiden tavarakoriin, jossa on hyvä kuljettaa kuraisia ulkovaatteita ja saappaita sekä päiväkotikassia. Sateisia päiviä varten rattaisiin kannattaa ostaa sadesuoja.

Hyviä rattaita päiväkotireissulle ovat:Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!

Matkarattaat kevyemmiksi kakkosrattaiksi

Valitse pieneen tilaan menevät ja kevyet matkarattaat, jos tarvitset rattaita vain silloin tällöin. Sinulla on ehkä hyvät yhdistelmävaunun rattaat, muttet viitsi raahata niitä mukanasi joka paikkaan. Ajatuksenasi on säilyttää rattaita auton takakontissa ja otat ne käyttöön kauppareissulla tai vaikkapa Muumimaailma visiitillä. Matkarattaissa on hyvä olla makuuasento ja kuomu.

Myös kevyempiin rattaisiin on hyvä hankkia: aurinkosuojasadesuoja ja tarvikelaukku.
Hyviä ja kevyitä matkarattaita satunnaiseen käyttöön ovat:Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!

Juoksurattaat lenkille lapsen kanssa

Juoksurattaat on suunniteltu sekä kyydissä olevan että juoksevan vanhemman parasta ajatellen. Juoksurattaiden avulla voit jatkaa lenkkeilyharrastustasi yhdessä vauvan kanssa!
Juoksurattaita valittaessasi huomio isot pyörät, jotka rullaavat kevyesti. Mitä isommat pyörät, sitä kevyempää on matkanteko. Juoksurattaiden pyörien materiaalin kannattaa olla pehmeää ja joustavatavaa, jotta ne mukautuvat epätasaiseenkin maastoon ja meno on tasaista. Valitse ilmakumipyörät tai ilmakennopyörät. Kolmipyöräinen malli rullaa parhaiten eteenpäin.

Tarkista, että työntöaisa on oikealla korkeudella navan tasolla. Huomioi, että lapsi istuu riittävän syvällä juoksurattaissa, ettei hän pääse tipahtamaan kyydistä. Turvavaljaat ja turvakaari ovat tärkeitä varusteita kovassa vauhdissa. Käsijarru ja karkuremmi varmistavat sen, etteivät juoksurattaat karkaa kovassa kyydissä.
Juoksurattaiden lisävarusteiksi kannattaa hankkia: sadesuoja ja hyönteissuoja. Pienen vauvan kanssa juostessa, voit hankkia myös vaunukopan, jossa voit kuljettaa vauvaa, joka ei vielä istu. Juoksurattaisiin voit halutessasi kiinnittää myös turvakaukalon aivan pientä vauvaa varten.

Hyviksi todettuja juoksurattaita ovat:Jos haluat käyttää juoksurattaiksi tarkoitettuja rattaita myös muutoin, valitse Baby Jogger Summit X3 juoksurattaat. Baby Jogger Summit X3 juoksurattaiden akseliväli on lyhyempi kuin Baby Jogger F.I.T. rattaissa, joten Summit X3 juoksurattaat on kätevämpi pakata autoon mukaan. Lisäksi Baby Jogger Summit X3 juoksurattaiden kääntyvä etupyörä helpottaa rattaan käsittelyä ja kulkua muuallakin kuin juoksulenkillä. Baby Jogger F.I.T. juoksurattaat ovat puolestaan ahkeran juoksuharrastajan erikoisrattaat, jotka rullaavat lenkillä kuin unelma.

Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!


RATTAIDEN HANKINNASSA MIETITTÄVIÄ ASIOITA

Rattaat kääntyvillä vai kiinteillä etupyörillä?

Usein luullaan, ettei kääntyvillä etupyörillä pääse kulkemaan kuin tasaisella asfaltilla. Tosiasiassa ainoastaan löysä hiekka tai usean sentin lumikerros estävät kääntyvien pyörien käyttöä. Kannattaakin miettiä, kuinka usein joudut kulkemaan rattaiden kanssa tällaisissa olosuhteissa. Kääntyvät pyörät ovat nimittäin erittäin näppärät ahtaissa kulkuväylissä , kaupoissa, kauppakeskuksissa sekä ahtaista ovista sisään ja ulos mentäessä. Huomaat pian, että pidemmillä kävelylenkeillä pidät pyörät mieluummin vapaasti kääntyvinä kuin kiinni lukittuina. Avoinna olevat pyörät hakevat suoremman ajolinjan kuin kiinteät, jotka lähes aina vetävät jompaankumpaan suuntaan.

Valitse kiinteät pyörät, jos lapsi on jo iso. Pienten pyörien kääntyvyys kärsii, kun painoa on paljon, jolloin kiinteät etupyörät ovat paras vaihtoehto.


Mitkä ovat tarpeellisia lisävarusteita rattaisiin?

Kaikkiin rattaisiin, niin matkarattaisiin kuin juoksurattaisiinkin tarpeellisia lisävarusteita ovat ehdottomasti sadesuoja ja hyönteissuoja sekä aurinkovarjo tai muunlainen aurinkosuoja. Lisäksi lämpöpussi suojaa lasta viimalta ja tekee rattaista mukavan pesän. Muista myös adapterit turvakaukalon kiinnittämistä varten, mikäli haluat käyttää rattaita pienen vauvan kanssa. Lisäksi säilytys- ja kuljetuslaukku on kätevä apuväline, joka pitää rattaat siistissä kunnossa niin varastossa kuin matkallakin.

Tutustu rattaiden ja matkarattaiden valikoimaan OzBabyn verkkokaupassa tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *