OzBaby lahjoittaa imetystyynyjä tutkimuskäyttöön


OzBaby lahjoitti 25.04.2014 kaksi Chicco Boppy imetystyynyä FinnBrain-tutkimuksessa käytettäväksi. Tutkimuksessa mukana olevat äidit imettävät lapsiaan tyynyjä käyttäen. Kuvassa OzBabyn toimitusjohtaja Tiina Mattila ja erikoistutkija Henna Lehtonen imetystyynyjen luovutustilaisuudessa.

TIETOA FINNBRAIN TUTKIMUKSESTA

FinnBrain-tutkimus pyrkii selvittämään ympäristön ja perimän vaikutusta lapsen kehitykseen. Saatua tietoa voidaan soveltaa lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Tiedetään, että raskausajan ja lapsuuden aikaset elämäntapahtumat ja olosuhteet vaikuttavat ihmisen terveyteen lapsuudessa ja vielä aikuisenakin. Vähemmän tiedetään kuitenkin siitä, millaiset mekanismit selittävät ympäristön ja terveyden välisen yhteyden. Näiden mekanismien tunteminen on välttämätöntä sairauksien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä hyvinvoinnin edistämisen vuoksi. Tutkimuksessa etsitään myös terveyttä ylläpitäviä ja sairauksilta suojaavia tekijöitä.

Tutkimuksessa vanhempia, lasta ja perheen elinympäristöä tutkitaan odotusajasta lähtien. Tutkimuksen keskipisteenä on lapsi ja lapsen kehitys, sekä vanhemman ja lapsen välinen suhde. Tutkijoiden toiveena on seurata syntyneitä lapsia aikuisikään saakka ja kerätä heistä tietoa kattavasti esimerkiksi kyselylomakkaiden avulla koskien heidän elinympäristöään, elämäntapahtumia, temperamenttia, unta ja puheen kehitystä. Lisäksi pienemmät osatutkimukset kartoittavat sairauksia ja tulehdusproteiinien ja stressihormoneiden toimintaa. Tutkimukseen on tarkoitus saada osallistujia tuhansista perheistä.


Lähde: www.finnbrain.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *