Mitä pakata sairaalakassiin?

Netti on pullollaan erilaisia ohjeita sairaalakassin pakkaamisesta. Toiset käyttävät sairaalavaatteita koko sairaalassa oloajan, toiset vaihtavat omiin vaatteisiinsa heti, kun mahdollista. Kokosimme OZBabyn vinkit sairaalakassin pakkaamiseen!

Sairaalat ohjeistavat, että synnyttäjällä on aina oltava mukanaan neuvolakortti ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Lisäksi mukana on oltava säännöllisesti käytettävät lääkkeet sekä henkilökohtaiset hygieniatuotteet. Muu on vanhemman tai vanhempien oman harkinnan varassa.

1. Hygieniatarvikkeet

Deodorantti, shampoo ja saippua, hammasharja- ja tahna, harja ja ponnarit sekä huulirasva mukaan (niinkin pienen asian kuin huulirasvan puuttuminen saattaa kismittää jälkikäteen)! Hyvä käytännön vinkki on säästää tuotteiden loput sairaalakassiin. Voit pakata esimerkiksi shampoon lopun kassiin, kun uusi tuote on normaalisti käytössä.

2. Omat vaatteet voittavat usein sairaalavaatteet!

Äidin on mahdollista tuoda sairaalaan myös omia vaatteitaan, jos sairaalavaatteet eivät pidemmän päälle houkuttele. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi OZBabyn mukavat ja joustavat äitiyslegginsit. sekä imetysvaatteet. Myös villasukat tai lämpimät tohvelit ovat vilukissalle ehdottomat!

3. Imetysliivit ja liivinsuojat

Imetysliivit kannattaa ostaa aikaisintaan raskausviikolla 37, jotta ne vastaisivat mahdollisimman hyvin lopullista kokoa. Hyvä sääntö on hankkia yhtä kokoa isommat liivit, kun synnytykseen on noin kuukausi aikaa. Ensimmäisten imetysliivien kannattaa olla pehmeät, joustavat ja kaarituettomat. Imetysliivien valintaoppaamme helpottaa valinnassa.

Liivinsuojia käytetään, jotta rinnoista ei valuisi maitoa liivien ja vaatteiden läpi. Valikoimistamme löytyy sekä kertakäyttöisiä että pestäviä liivinsuojia.

4. Kamera on ehdoton!

Kamera ikuistaa pikkuisen ensimmäiset hetket maailmassa! Tarkista, että kamerassa on riittävästi akkua jäljellä ja muistikortissa tilaa rakkaiden muistojen tallentamiseksi. Muista myös kännykkä ja kännykän laturi!

5. Ajanvietettä ja purtavaa mukaan

Pienokaisen tuloa voi joutua odottamaan sairaalassa pidempäänkin, ja monista saattaa tuntua, että synnytys ei etene millään. Tällaisia hetkiä varten on hyvä varata mukaan ajanvietettä – lehtiä, kirjoja, tabletti, purtavaa, musiikkia. Lakritsi, luumut ja kuivatut hedelmät edistävät vatsan toimintaa. Muista myös eväät isälle, etteivät äidin eväät hupene parempiin suihin!

6. Kantoliinalla kantamisen voi aloittaa jo sairaalassa

Lapsen kantamisen kantoliinassa voi aloittaa jo synnytyssairaalassa, kun muistaa tukea vauvan pään hyvin. Kantoliina tuo vauvan lähelle kantajaa, ja pieni liike usein rauhoittaa lasta. Se myös vapauttaa äidin kädet muihin askareisiin, kuten kanttiinissa vierailuun. Tutustu kantoliinojemme valintaoppaaseen ja tuotevalikoimaamme.

7. Korvatulpat

Kumppani voi vahtia vauvaa päivällä, jotta äiti saa hetken levätä.

8. Kotiinlähtöä varten

Kotiinlähtöä varten tarvitset vauvan turvakaukalon sekä kotiutumisvaatteet itsellesi ja vauvalle. Nämä voi myös pakata kotiin valmiiksi ja pyytää tuomaan sairaalaan vasta kotiutumispäivänä. Muista sovittaa kaukalo autoon hyvissä ajoin ennen synnytystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *