Millainen on Ergobaby 360 -kantoreppu?

Ergobaby 360 -kantoreppu pääsi kovaan testiin, kun kantotukihenkilö Anu otti repun testattavakseen. Anu on kahden lapsen äiti, joka on hurahtanut kantamiseen ja kantovälineisiin. Hän on myös kantoliinayhdistyksen kantotukihenkilönä Turussa. Anu testasi Ergobaby 360 -kantoreppua ja Ergobabyn pienennintä vastasyntyneelle Lue alla Anun blogi-kirjoitus aiheesta.

Ergo 360- kantoreppu

 • Lapsi ergonomisessa sammakkoasennossa.
 • 4 kantoasentoa
 • Hyvät säädöt.
 • Olkaimet voi laittaa myös ristiin edessä kantaessa.
 • Paneelin alaosa kuppimainen, helposti hyvä asento lapselle.
 • Leveä lantiovyö tarrakiinnityksellä. Lisänä varmistussolki.
 • Paneelin leveyden ja korkeuden saa kahteen eri kohtaan nappien avulla säädetyksi kantoasennosta riippuen.
 • Erillisellä vauvatuella vastasyntyneestä alkaen (3,2kg:sta lähtien), leikki-ikään saakka.
 • 100% puuvillaa.
 • Maksimipaino lapselle 15kg (selkeästi alhaisempi painoraja kuin perinteisessä Ergossa).
 • Saatavilla Suomessa kolmea eri väriä tällä hetkellä.
 • Sopii monenkokoiselle kantajalle.
 • Lantiovyö 66-139,7 cm.
 • Unihuppu, jossa UV-suoja. Saa piiloon vetoketjulliseen pieneen taskuun ja otettua esiin tarvittaessa.
 • 100% puuvillaa, voi pestä koneessa hienopesuohjelmalla (30 astetta).

 

Leveä tarrakiinnitteinen lantiovyö, jossa vielä solkivarmistus. Ei paina mistään kohtaa, mukava päällä. Litistää mahan kivasti selässä kantaessa. Kiristäminen huomattavasti haasteellisempaa, joten tällä on vaikeampi kantaa korkealla selän puolella, lantiovyö jää herkästi alemmas kuin pelkästään solkikiinnitteisellä lantiovyöllä.

Vyötä avatessa kannattaa mennä vaikka toiseen huoneeseen avaamaan vyö sillä tarrasta kuuluu ääntä avatessa,  jos siirrät vaikka vauvan sänkyyn jatkamaan uniaan.

unihuppu
Unihuppu
unihupun tasku
Unihupulla on tasku, johon sen saa piiloon.

 

alaosa on kuppimainen
Kantorepun alaosa on kuppimainen

pesuohjeet

Vauvatuki pienentää repun sopivaksi vastasyntyneelle.

Tyyny laitetaan pohjalle nostamaan vauvaa ylemmäs. Ergobabylla on Youtubessa selkeät videot, kuinka vauva asetellaan oikein. Kuvassa vauvatuessa tyttäreni nukke.

 

Ergo 360 – kantoreppu sopii vastasyntyneestä (3,2 kg) alkaen vauvatuen kanssa, kasvot kantajaan päin. Hieman isommalle vauvalle, joka ei oikein enää mahdu vauvatukeen ja kannattelee itseään jo hyvin, voidaan käyttää vauvatuen tyynyä ja jättää siis osa vauvatuesta pois. Useimmiten noin 4-5 kuukauden iässä vauvan voi laittaa reppuun ilman vauvatukea, jos paneeli tulee sopivasti polvitaipeesta polvitaipeeseen. Vauvojen kasvuvauhti on hyvin yksilöllistä, toinen on sopiva matkustamaan ilman tukea/kavennuksia vasta puolivuotiaana. Tämä reppu on paneelista sen verran kuppimaisempi ja pehmustetumpi kuin esimerkiksi Ergon klassinen malli, että paneelin kavennuksen sijaan (esim. narulla) suosittelen käyttämään tuota vauvatuen tyynyä tai vaihtoehtoisesti pientä rullattua pyyhettä kunnes lapsi on sopivan kokoinen ja paneeli tulee polvitaipeesta polvitaipeeseen.

Ergon ohjeen mukaan lasta voi kantaa kasvot menosuuntaan lapsen ollessa 5-12kk. Kokeilin tyttäreni kanssa, vaikka hän olikin testatessamme 1v 4kk. Painoraja ei kuitenkaan ylittynyt (10 kg).Paneelin napit vaihdetaan mustista harmaisiin. Tässä repussa on pyritty saamaan lapselle kasvot menosuuntaan ollessa mahdollisimman ergonominen asento. Kasvot menosuuntaan ei kuitenkaan lasta pitää pitkiä aikoja ärsyketulvan vuoksi, maksimissaan 15 minuuttia kerrallaan. Myöskään kasvot menosuuntaan ei tule kantaa nukkuvaa lasta. Painopiste muuttuu ja on hieman raskaampaa kantaa tässä asennossa kuin että lapsi olisi kasvot kantajaan päin. Kätevä kuitenkin, jos lapsi haluaa esimerkiksi osallistua pyykkien laittoon tai muuten katsella ympärilleen.

lapsi kasvot eteenpäin

lonkalla kantaminen
selässä
Imetyskin sujuu, kun löysää olkaimia!
Imetyskin sujuu, kun löysää olkaimia!
Tuntui hassulta laittaa lapsi kasvot menosuuntaan. Tyttö viihtyi ihan hyvin, vaikka onkin hieman iso näin päin kannettavaksi.
Lonkalla kantaminen on ihan sujuvaa lyhyillä kantomatkoilla. Lonkalla ollessaan lapsi näkee paremmin mitä tapahtuu, verrattuna kasvot kantajaan päin edessä. Uteliaalle, tutkivalle vauvalle hyvä vaihtoehto sitten, kun vauvatukea ei enää tarvitse. Valmistajan suositus 6-24kk.
Parhaiten reilu vuosikas kulkee selässä. Valmistajan suositus 6-36 kuukautta. Sienimetsässä vietimme 1,5 tuntia melko haastavassa maastossa. Ohjeessa sanotaan että sopii kolmeen ikävuoteen saakka. Sanoisin että kahteen ikävuoteen saakka menee ok, mutta sitten alkaa paneeli käydä kapeaksi ja painoraja tulemaan useimmilla lapsilla vastaan. Silloin viimeistään olisi hyvä siirtyä taaperokokoiseen reppuun, jos kantaa pidempiä aikoja.
Kiitos testausmahdollisuudesta OZBaby!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *