Mitä pakataan lapsen päiväkotireppuun?

Kun lapsi aloittaa päiväkodin, muuttuu perheen arki melkoisesti. Näiden vinkkien avulla varustat lapsen päiväkotiin. Päiväkodeissa on erilaiset tavat ja toiveet. Saat varmasti hyvät ohjeet omasta päiväkodistanne. Kokosimme tähän omia kokemuksiamme päiväkotivarusteista.

 

 

Reppu

Päiväkotiin on hyvä varata riittävän iso reppu, johon lapsen varavaatteet mahtuvat vuodenajasta riippumatta. Reppu viedään viikon päätteeksi kotiin ja pakataan seuraavaa viikkoa varten. On myös näppärää, että varavaatteilta reppuun jää sen verran tilaa, että esimerkiksi kuravaatteet saa siinä tuotua kotiin pestäviksi. Näin sinun ei tarvitse raahata eri pusseja ja kasseja mukanasi.

Vaatteet

Riittävä määrä vaihtovaatteita mukaan reppuun. Kuivaksi opetteleva lapsi tarvitsee useat alushousut ja housut. Vaippoja käyttävälle lapselle viedään omat vaipat päiväkotiin.

Kevät ja syksy ovat haastavampia ulkoiluvaatetuksen kannalta: aamulla on kylmä ja päivällä jopa kuuma. Voit huoletta pakata paljon vaatteita mukaan. Näin varmistat, että lapsella on sopivat vaatteet joka keliin. Hanskoja ja päähineitä on hyvä olla useammat, ne kastuvat ja likaantuvat helposti eivätkä välttämättä ehdi kuivua päivän toiseen ulkoiluun mennessä.

Myös kesällä lapsella tulee olla toiset vaatteet sisälle ja toiset ulkoiluun, jotta hiekka ei kulkeudu joka paikkaan. Collegehousut eivät ole kaikista paras valinta ulos: materiaali kuluu ja likaantuu äkkiä. Verkkarit tai kahisevaa kangasta olevat housut pysyvät siistimpinä.

Päiväkotiin viedään myös sadevaatteet. Pikainen kyselykierros täällä Ozissa tuotti vastauksen, että kaikki ovat kokeneet kätevimmäksi pitää päiväkodissa yhdet kurahousut ja kotona toiset. Samoin saappaita kaksi paria, joista toiset ovat kokoajan päiväkodissa. Lisäksi sadetakki ja -hanskat päiväkotiin.

Muista nimikoida lapsesi kaikki varusteet. Nimikointi sujuu tussilla  suoraan vaatteeseen tai teipillä, johon kirjoitetaan lapsen nimi. Myös valmiina tilattavat tarrat on käteviä, ne pysyvät myös kengissä eivätkä irtoa pesussa.

Sadevaatteet löydät täältä

 

Tossut

Päiväkodissa lapsi tarvitsee kerhotossut jalkaansa. Ne estävät liukastumista ja pitävät sukat puhtaampina.

Tilaa tossut täältä

Unikaveri

Tuttu kaveri kainalossa on helpompi rauhoittua päiväunille. Eri päiväkodissa on eri käytännöt: toisissa unikaveri on jatkuvasti päiväkodissa ja käy kotona vain lomalla, toisiin saa viedä vaikka joka päivä eri kaverin.

Täältä löytyy hyviä vaihtoehtoja unikaveriksi

Vuodenaika

Vuodenajan mukaan päiväkodissa tarvitaan erilaisia asioita. Kesällä juomapullo on ihan ehdoton. Jano yllättää ulkoillessa. Lapsen on helppo käydä hörppäämässä omasta pullosta kesken leikkien. Lisäksi aurinkorasva on tarpeellinen kesällä. Aamulla lapsi rasvataan ennen hoitopäivän alkua ja vanhempien toiveen mukaan hoitajat lisäävät rasvaa iltapäivän ulkoiluun.

Katso juomapullot ja eväsrasiat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *