MITÄ PAKATA MUKAAN LOMAREISSUILLE LASTEN KANSSA?

Oletko lähdössä lomailemaan perheen kanssa kesämökille tai mummolaan? Lue meidän listaus asioista, joita kannattaa miettiä jo vähän ennen kuin pakkaat laukkuja ja autoa.

Varmista ennen matkaa, että lapsella on sopiva turvaistuin.

MITÄ MÖKILLE MUKAAN?

Mökille lähdettäessä autoon pakattava tavaramäärä on aina valtaisa. Vaikka kuinka päättäisi, että nyt pakkaan vähemmän, löytyy silti jalkatilasta pari pussukkaa, jotka eivät takakoppaan mahtuneet.

Turhan tavaran edestakaisin kuljettamista vähentää, kun hankkii myös mökille lapselle oman potan, korokejakkaran ja esimerkiksi kokoontaittuvan Stokke Flexibath kylpyammeen (säästää tilaa jo valmiiksi ahtaissa tiloissa). Veneeseen ja mökille kannattaa hankkia Bumbo-istuin, joka toimii myös syöttötuolina pikkunaperolla.

MITEN VARUSTAN MÖKIN LAPSELLE

Missä lapsesi nukkuu mökillä?

Matkasänky on erinomainen valinta mukaan mökille ja mummolaan. Sängyn voi taittaa pois tieltä päiväksi ja nostaa esiin taas illalla. Tuttu sänky myös helpottaa unen saamista oudossakin paikassa. Katso matkasänkyjä täältä.

Missä lapsesi syö?

Jos vietätte mökillä aikaa enemmänkin kuin yhden viikonlopun vuodessa, kannattaa mökille ostaa oma syöttötuoli. Järkevin valinta on syöttötuoli, joka on pitkäikäinen ja lapsen mukana kasvava malli. Stokke Tripp Trapp ja Stokke Steps syöttötuolit ovat kumpikin pitkäikäisiä. Stokken mallit kestävät aikaa, jolloin ne voi säilyttää seuraavillekin käyttäjille.

Jos syöttötuolille ei ole tilaa tai se tuntuu liioittelulta, kannattaa valinta Sack’nSeat matkasyöttötuoli. Matkasyöttuoli pelastaa myös silloin, kun huoltamon kaikki syöttötuolit on varattu. Katso matkasyöttuoli täältä.

Millä lapsesi syö?

Kunnon ruokailuvälineet, joilla lasta voi aluksi syöttää ja joilla lapsi itse syö myöhemmin löydät täältä.

Mökin turvallisuus

Muista huolehtia myös mökillä, että pistorasiat on suojattu ja että mahdollisten portaikkojen edessä on turvaportit. Turvatuotteet löydät täältä.

Miten viihdytän pientä lasta?

Sekä pieni että isompikin lapsi viihtyy keinussa. Helppo tapa viihdyttää lasta mökin terassilla on siis keinu. Katso isomman ja pienemmän lapsen keinut täältä.

Ininää korvanjuuressa?

Jos mukana on vaunuissa nukkuva vauva, muista suojata vaunukoppa hyönteissuojalla. Mökillä nimittäin hyttysiä riittää. Saman suojan voi virittää myös matkasängyn päälle, jolloin tuloksena on levollisemmat yöunet. Hyönteissuojia voit katsella täältä.

MITÄ AUTOMATKALLA KANNATTAA HUOMIOIDA LASTEN KANSSA?

Sopivan kokoinen turvaistuin

Ennen pidempää lomamatkaa kannattaa varmistaa, että käytössänne on sopiva turvaistuin lapselle. Turvaistuimen viilentävä kesäpäällinen helpottaa istuimessaan hikoilevaa lasta ja vähentää takapenkin kitinää. Katso kesäpäällisiä täältä.

Aurinkosuojat auton ikkunoihin

Muista suojata takapenkkiläisten silmiä auton ikkunoihin kiinnitettävillä aurinkosuojilla. Mikään ei ole ikävämpää kuin jatkuvasti silmiin paistava aurinko. Valikoi sopivat aurinkosuojat täällä.

Eväät automatkalla

Vaikka periaatteena olisikin, että autossa ei syödä, karisee päätös herkästi pidemmällä automatkalla. Takapenkit kannattaa suojata penkinsuojalla, jotta rusinat ja muut möhnät eivät tahraa autoa. Juomatetrat kannattaa laittaa MehuJehu pillimehukoteloihin, jotta lasi ei vahingossa purista juomia syliinsä. Penkinsuojat täältä ja MehuJehut täältä.


Olemme koonneet kaupassamme yhteen paikkaan tuotteita, jotka kannattaa ottaa matkalle mukaan. Tutustu täällä.

Onnistunutta matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *