Sadepäivä

 

Synkät sadepilvet kokoontuvat taivaalle. Harmaus tulvii ikkunoista sisään. Pienet pisarat putoilevat hiljaa maahan ja tanssivat iloisesti vesilammikoissa. Sade rummuttaa tasaisesti vasten pienen punaisen talon tiilikattoa. Lämpimän talon ikkunasta katselee ulos pieni tyttö, Amanda nimeltään. Hän haluaa ulos hyppimään vesilammikoihin ja roiskuttamaan kuravettä. Amanda äiti ei ole yhtä innoissaan ulosmenosta, mutta pitäähän lapsen päästä ulos itseään toteuttamaan!
Äiti pukee Amandalle Reiman upean keväthaalarin ja miettii, että haalari saa kyllä taas näyttää kykynsä tuossa kelissä. Nyt tarvitaan vedenpitävyyttä ja lämpöä! Haalari on suunniteltu erityisen fiksusti; sinne saa alle halutessaan kiinnitetty neppareilla Reiman fleece-haalarin. Näin ollen alle kiinnitetään fleece, jotta lämpö ei karkaisi tytön iholta. Kumisaappaat jalkaan ja haalarin kumilenkit saappaiden alle varmistamaan, että lahkeet pysyvät saappaiden päällä. Nyt ollaan valmiita ulkoleikkeihin, tai ainakin Amanda on. Äiti tulee varmasti kastumaan sateenvarjosta huolimatta!
   
Äiti avaa oven ja Amanda ryntää vesisateeseen. Ihana kuralammikko odottaa keskeneräisen pihan keskellä! Äiti ei ehdi kissaa sanomaan, kun tyttö on jo rynnännyt lätäkköön pomppimaan. Äiti menee varovasti lähemmän katsomaan ja miettii, onko tyttö on läpimärkä. Haalari kuitenkin näyttää hylkivän vettä ja ihme kyllä myös likaa! Tyttö on kaatunut pyllylleen lätäkköön, mutta hänen noustessa ylös, on haalarin takamus puhdas! Ainoastaan tytön hanskat ovat kastuneet.. Voi ei.. No se ei tunnu menoa haittaavan ainakaan vielä. Tämä ulkoilu tulee kuitenkin päättymään melko lyhyeen, koska märillä hanskoilla ei ulkona voi kauaa olla. Äiti antaa tytön vielä hetken touhuta vesilätäkössä ja kutsuu tämän sitten kanssaan sisään. Vastentahtoisesti tyttö laahautuu ovelle ja rullaa alahuulensa mutrulle: ”Ei vielä sisään, on kivaa!”
                      
Pienen tahtojen taistelun jälkeen äiti on saanut tyttärensä kannettua sisään. Hän vie tytön pesuhuoneeseen ja riisuu pintamärän haalarin pois. Kura ei ole jäänyt haalariinkummemmin kiinni. Pienen ravistelun jälkeen myös vesipisarat putoavathaalarista pois. Onpa toimiva kangas ja pitää hyvin vettä! Eikä se vaadi kummempaa puhdistustakaan. Amanda on säilynyt kuivana; edes saappaisiin ei ole päässyt vettä. Ainoastaan hanskat kastuivat. Onnistunut reissu sinänsä.
-Reima kevätpuvun testaaja Amanda 2v.- 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *