Lapin loistetta ja loisketta

 

Tänään on mun kolmas lomapäiväni…
Ulos katsellessani, huomasin kuusen oksien heiluvan –tuulee! Asteita ei onneksi ollut paljon mittarissa, joten äiti päätti pukea ylleni Reiman keväthaalarin. Iskä oli pakannut mukaan reppuun makkaraa ja pillimehua, sillä päätimme syödä eväitä laavulla –kivaa! 
Päästyämme perille nuotiopaikalle, huomasin laavun katolta tippuvan vettä. Vesi oli tehnyt kolon lumeen ja vesi virtasi kolojen ympärillä. Juoksin hakemaan vaunusta lapion ja ämpärin. Mahtavaa, että löysin sittenkin vettä täältä Lapista, sillä en ole lätäköitä nähnyt lähdettyäni kotoa Tampereelta!? 
Konttasin lätäkköpaikan ympärillä äyskäröiden vettä ämpäriin. Hauskinta oli heittää vettä ympäriinsä, naamalleni, pipoon ja uudelle haalarilleni.. Äiti ei laittanut mulle kuriksia ulos ollenkaan, mutta mökille päästyämme huomasimme vaatteeni olevan ihan kuivat, eikä mua myöskään palellut, vaikka istuimme tovin nuotion äärellä tuulen puhaltaessa ympärillämme.
– Reima kevätpuvun testaaja Aku 2v.-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *