UV-tuotteet kesän kuumuuteen!

Kesä on taas tulossa kovaa vauhtia ja onkin luvattu, että Suomeen tulee kuumin kesä moneen vuoteen! Ihanaa…

Kesä on parasta aikaa ja siitä kuuluu nauttia koko perheen voimin, mutta on myös erittäin tärkeää muistaa suojata lapsi haitallisilta auringonsäteiltä.  

 
Auringon säteilylle altistuvat kaikki, varsinkin ulkona leikkivät lapset. Jotta leikeistä voi nauttia huoletta niin lapsi kuin vanhempikin, tulee kesän ulkoleikkeihin varustautua huolella. Uv-tuotteiden käyttö on ehdotonta, sillä lapsen iho on paljon aikuisen ihoa herkempi. Vauvat on pidettävä kokonaan pois auringosta ja alle 3-vuotiaat tulee suojata hyvin vaatteilla, päähineillä ja aurinkolaseilla, joissa on tehokas UV-suoja.
 
On  hyvä tietää, että 50% saamastamme elinikäisestä UV-säteilystä kertyy ennen 20 vuoden ikää. On arvioitu että joka 55:s vuonna 2008 syntyneestä lapsesta tulee elämänsä aikana sairastumaan melanoomaan. Miksi näin? Lapset yksinkertaisesti altistuvat liikaa UV-säteilylle. Kesäloma-aikaan joka kolmas lapsi viettää keskimäärin 15 tuntia viikossa uima-asussa, mikä on ehdottomasti liikaa ottaen huomioon hiekan ja veden heijastavan 30% UV-säteilystä.  Tämän ikäiset lapset eivät itse osaa arvioida auringon haittavaikutuksia ja vaaraa. Lapset huomaavat auringon haittavaikutukset vasta kun vahinko on jo tapahtunut, eli iho on palanut.
 
Onneksi haitallisilta Uv-säteiltä suojautumiseen on kehitetty laadukkaita ja luotettavia tuotteita. Muista aina huolehtia, että ostat Uv-tuotteet luotettavalta taholta, jotta tuote on varmasti turvallinen. On hyvä myös panostaa tuotteiden materiaaliin, sillä esimerkiksi vedessä ja kuivalla maalla leikkiessä hengittävät UV- vaatteet kuivuvat nopeasti ja leikki voi jatkua tauotta. 

Muistathan siis hankkia nämä seuraavat asiat, kun vietätte lasten kanssa aikaa ulkona leikkien…

 
– Aurinkolasit, joissa Uv-suoja.
– Uv- vaatteet (uimapuku/Uv-hattu/Uv-paita/Uv-housut)
– Aurinkovoide suojakerroin 50
– Aurinkosuoja vaunuihin/rattaisiin  (peitä myös vaunut, jotta kankaan väri ei haalistu)
– Aurinkovarjo  esim. hiekkaleikkeihin rannalle 
– Aurinkolippa/hattu suojaamaan lasta myös auringonpistokselta.
 
Saksassa tehty tutkimus osoittaa, että aurinkokoulutus lisää auringolta suojautumisen käyttäytymistä 500%.
 
Muista nämä tärpit, nii lapsesi saa varmasti tarpeellisen suojan.
  • Vältä aurinkoa etenkin klo 10–16 välisenä aikana.
  • Peitä iho UV-säteilyltä suojaavilla vaatteilla ja hatulla.
  • Älä säästele aurinkosuojan käytössä vaan lisää sitä usein ja runsaasti. Suositeltavaa on lisätä aurinkosuojaa joka toinen tunti ja erityisesti hikoilun, uinnin tai kuivaamisen jälkeen.
  • Lapsille suositellaan lasten tuotteita, sillä niistä on jätetty kaikki ”turhat” ainesosat pois ja tuotteissa on yleensä sekä vedenkestävä- että hiekankestävä ominaisuus. Lapselle voi kuitenkin käyttää myös kaikkia korkean suojakertoimen omaavia, vartalolle tarkoitettuja tuotteita.
  • Iho ei saa palaa
  • Juo/anna lapsellesi säännöllisesti vettä

    -Ihanaa kesää auringosta nauttien toivottaa OZBaby-


    Tutustu tästä OZBabyn UV-tuotteisiin

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *