Mikä ero on punaisella ja ruskealla?

 

 

Se iso ero, että pohjoismainen vaalea iho tulee ikävän punaiseksi kun se palaa auringossa, mutta ruskeaksi silloin kun aurinkoa saadaan vähitellen ja iho ehtii kehittää pigmenttiä suojakseen.
Lapsen iho on erityisen herkkä, samoin silmät, eivätkä ne pysty vastustamaan ultraviolettisäteilyä samalla tavoin kuin aikuisen. Lapsena tapahtuneella ihon palamisella voi olla ikävät seuraukset myöhemmin elämässä. Mutta eihän sisälläkään voi koko kesää viettää, joten aurinkoon kannattaa totutella vähitellen. Pitää kuitenkin muistaa, että ihan pienet vauvat ulkoilevat varjossa. Heidän ihonsa on kaikkein herkin, eikä alle 6 kuukauden ikäisiä pidä altistaa aurinkovoiteillekaan.
Aurinkoon totuttelussa aurinkosuoja-asut ovat hyvä apu. Reiman asujen suojakerroin on 50+, mikä merkitsee, että asu päällään lapsi voi olla auringossa 50 kertaa kauemmin kuin tavallisesti, ilman että iho palaa. Paljaat ihoalueet suojataan korkeakertoimisella aurinkovoiteella. Suoja-asun käyttöaikaa voi lyhentää päivittäin, jolloin iho tottuu aurinkoon turvallisesti, ja ihon kautta kertyy elimistöön myös hyvää luonnollista D-vitamiinia.

Eikö tavallinen pitkähihainen paita riitä?

Ongelmana on, ettei tavallisen paidan suojakertoimesta voi olla varma. Jos kangas on harvaa, tai vaaleaa, vaatteen suojakerroin voi olla yllättävänkin alhainen. Eräskin tuttavani seurasi muutaman tunnin ajan purjevenekisaa, jolloin hänen hartiansa paloivat T-paidasta huolimatta tulipunaisiksi. Tavallinen kangas ei myöskään välttämättä kovin hyvin sovi siihen, mikä kesässä on parasta: vesileikit ja uiminen. Mutta aurinkosuojatrikoot sopivat!
Reima teki tänä keväänä aurinkosuojakyselyn, johon vastasi yli 2860 henkilöä. Yli puolet heistä oli käyttänyt aurinkosuojavaatteita lapsillaan. Olen iloinen, että näinkin moni ottaa auringolta suojautumisen vakavasti. Siispä molskis, polskis ja auringon lämpöön, iho hyvin suojattuna, uimahattu ja aurinkolasit päässä. Vielä kun muistaa siemailla hammasystävällisiä janojuomia vähän väliä, voi hellepäivän riemuista nauttia vaikka kuinka kauan!
Aurinkoisin terveisin
Riika Paakkunainen, tiedotuspäällikkö, Reima Oy
Lapset 15 v ja 10 v

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *