Miten puen pikkuvauvan ulos?

516167_Hahtuva_518288_Naurava_harmaa

Vauva nukkuu ulkona tutkitusti pidempään kuin sisällä. Raikas ilma tekee unesta syvää, ja vauva on pirteämpi ulkona nukuttujen päiväunien jälkeen. Kannattaakin totuttaa lapsi jo muutaman viikon ikäisenä nukkumaan vaunu-unet ulkona.

Kun vauvalla on oikea lämpötasapaino, pikkuinen nukkuu ihanan pitkiä päiväunia pihalla.

Vaatetuksen oikean määrän oppii oikeastaan vain kokeilemalla. Valitse hengittäviä, ihoa vasten pehmeiltä tuntuvia materiaaleja ja lisää lämmittäviä kerroksia sään mukaan. Jos lapsen niska on viileä, on hänellä liian vähän päällä. Hikinen niska taas paljastaa, että vaatteita on tullut pienokaisen päälle liikaa. Kädet ja jalat kannattaa pitää aina lämpiminä, vaikka aurinko jo lämmittäisikin mukavasti.

Sijoita vaunut suojaan tuulelta ja vältä suoraa auringonpaistetta. Muista myös suojaverkko, ettei vaunuihin pääse hyönteisiä tai muita kutsumattomia vieraita.

Luonnonmukainen aluskerros

Villa ja silkki sopivat ihoa vasten puettavien asujen materiaaleiksi erinomaisesti. Ne viilentävät oloa lämpimällä ja lämmittävät kylmällä säällä auttaen näin vauvaa säilyttämään sopivan lämpötasapainon. Pehmeät luonnonkuidut ovat täydellinen valinta pienen herkälle iholle, myös pään suojaksi.

Lämmittävä välikerros

Lämpimät, pehmeät väliasut suojaavat vauvaa kylmyydeltä. Kevyet, ilmavat kerrokset, jotka hengittävät ja siirtävät kosteutta ulospäin, auttavat pitämään olon mukavan lämpimänä. Esimerkisi fleece on mainio materiaali, sillä se on pehmeä, hengittävä ja kuivuu nopeasti.

Suojaava ulkohaalari

Uloin kerros suojaa pikkuista pitämällä tuulen loitolla ja lämmön lähellä. Laadukas päälliskangas myös hengittää eli antaa kosteuden haihtua haalarista ulos. Alempien kerrosten väliin jäävä ilma lämmittää.

Asusteet

Suojaa aina vauvan pää hyvin, sillä pään kautta haihtuu eniten lämpöä. Bambutrikoo- tai silkkimyssy on ihanteellinen valinta, sillä se sopii herkälle iholle eikä hiosta. Sujauta käsiin lämpimät tumput ja jalkoihin vanutöppöset. Lisää alle villasukat, jos keli on vielä kovin kylmä.

Vinkit ovat Reiman. He, jos ketkä tietävät lasten pukemisesta kaiken. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *