Baby Shower -juhlien järjestäminen

Baby Shower on Amerikasta Suomeen rantautunut juhla, jossa läheisimmät ystävät kokoontuvat juhlistamaan tulevaa äitiä ja vauvaa. Juhlissa on useimmiten pientä syötävää ja ohjelmaa, äidin hemmottelua ja ennen kaikkea rentoa ja mukavaa yhdessäoloa. Kokosimme OZBabyn vinkit Baby Showereiden järjestämiseen!

Baby Showereissa tuleva äiti on juhlien keskiössä. Juhlat järjestetään useimmiten 1–2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Ne voivat olla joko yllätys äidille tai niiden ajankohdasta voidaan sopia etukäteen. Kannattaa etukäteen kuulostella, kumpi vaihtoehto on odottavalle äidille mieluisampi.

Juhliin kutsutaan tavallisesti naispuolisia ystäviä ja perheenjäseniä. Juhlat järjestetään useimmiten jonkun ystävän kotona, mutta juhlapaikka voi yhtä hyvin olla esimerkiksi ravintola tai puisto, jossa juhlitaan piknikin merkeissä! Juhlapaikan voi koristella vauva-aiheisilla koristeilla ja väreillä.

Äidin näköistä ohjelmaa

Babyshowereissa on usein pientä, tulevan äidin näköistä ohjelmaa. Helppo ohjelmanumero on, että kaikki arvaavat lapsen syntymäpäivän, painon ja pituuden sekä sukupuolen, mikäli sukupuoli ei ole etukäteen tiedossa. Vieraat voivat myös arvuutella äidin vatsan ympärystä leikkaamalla lankakerästä arvionsa mukaisen pätkän lankaa – lähimmäs arvannut voittaa palkinnon!

Muita babyshower-leikkejä ovat esimerkiksi pilttien maistelu sokkona, vieraiden vauvakuvien tunnistus, tietovisailu ja masukipsi. OZBabyn valikoimasta löytyy tarvikkeet masukipsin tekoon. Jokainen vieras voi myös antaa tulevalle äidille jonkin lupauksen – esimerkiksi vauvanhoito- tai siivousapua, kahvitteluseuraa tai vaikka korillisen tuoretta pullaa kotiovelle toimitettuna!

Tulevalle äidille voidaan järjestää Baby Showereiden aikana DIY-hemmotteluhoito. OZBabyn valikoimissa on odotusaikaan sopivia ihonhoitotuotteita.

Syötävää ja juotavaa odottavan ehdoilla

Baby Showereissa on usein tarjolla nyyttärihengessä pientä suolaista ja makeaa syötävää. Alkumalja voi olla esimerkiksi alkoholiton kupliva tai marjajuoma.

Muista, että raskaana olevan ruokavaliossa on rajoitteita, jotka tulee ottaa huomioon tarjoiluja suunnitellessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla on listaus raskausaikana vältettävistä elintarvikkeista.

Äitiä ja vauvaa muistetaan lahjalla

Baby Showereissa äitiä ja tulevaa lasta on tapana muistaa lahjalla. Suosituin lahja on vaippakakku, jossa vaipat on koottu kakun muotoon, ja kakku sisältää pieniä yllätyksiä äidille ja vauvalle. Tällaisia yllätyksiä voivat olla esimerkiksi ihana vaunulelu, jossa marssivat raidalliset safarieläimet, tutit ja tuttinauha, tai Doomoo Snoogy pipityyny pehmolelu, joka lämmittää vauvan mahaa ja lievittää kramppeja ja koliikkia. Usein vaippakakussa on myös vauvan ihon ja hiusten hoitoon liittyviä tuotteita.

Suosittuja babyshower-lahjoja ovat lisäksi leikkimatto, joka tukee lapsen kehitystä ja oppimista sekä Muumilaakson vauvakirja, johon vanhemmat voivat kirjata lapsen ensimmäisten vuosien tärkeimmät hetket. Hyvä lahjaidea on myös lahjakortti OZBabyn verkkokauppaan, jolloin äiti voi tehdä hankintoja omien tarpeiden mukaan.

Tutustu Babyshower-lahjaideoihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *