Lapsen suojaaminen UV-säteilyltä

Kesä tuo mukanaan lämpimät uimavedet ja aurinkoiset pihaleikit. Kauniilla ilmalla päivää on mukava paistatella ulkona koko perheen voimin, kunhan muistaa suojautua auringon haitallisilta UV-säteiltä – pienten lasten iho ja silmät ovat erityisen herkkiä säteilylle. Oikein varustautumalla kesäisestä säästä voi kuitenkin nauttia huoletta!

Auringon haittavaikutukset tunnetaan nykyään hyvin, ja UV-säteiltä suojautuminen kannattaa etelänmatkojen lisäksi myös Suomen maaperällä. Erityisen tärkeää se on lasten kohdalla. Lapsen iho ja silmät eivät ole vielä kehittyneet puolustautumaan UV-säteiltä, minkä vuoksi ne vahingoittuvat helpommin kuin aikuisella. Ihon toistuva palaminen lapsuudessa voi johtaa vakaviin seurauksiin myöhemmällä iällä.

UV-säteily on voimakkaimmillaan keskipäivällä, jolloin auringossa oleskelua kannattaa kokonaan välttää. Suojautumista ei sovi unohtaa pilviselläkään säällä, sillä valtaosa UV-säteistä läpäisee ohuen pilvipeitteen. Lisäksi esimerkiksi vesi ja hiekka heijastavat runsaasti auringonsäteitä.

UV-vaatteet tuovat suojaa auringolta

UV-vaatteet ovat tehokas suoja auringon haitallista säteilyä vastaan. OZBabyn valikoimissa on UV-suojalla varustettuja uima-asuja, paitoja ja hattuja. Tavalliset t-paidatkin suojaavat ihoa auringon porotukselta jonkin verran, mutta niiden suojakertoimet vaihtelevat kankaan materiaalin ja värin mukaan: ohut ja vaalea paita voi vastata vain suojakerrointa 4. Reiman UV-uimapuvussa suojakerroin on paras mahdollinen (UPF 50+) ja aurinkosuoja perustuu kankaan kudontaan. Näin suojan teho ei häviä pesukertojen myötä.

UV-vaatteen alle ei tarvitse laittaa lainkaan aurinkosuojavoidetta, mutta paljaaksi jäävät ihoalueet täytyy muistaa suojata huolellisesti. Aurinkorasvaa ei suositella pienille lapsille, jolloin vaatteesta kannattaa valita mahdollisimman peittävä malli.

Hyvä aurinkohattu varjostaa kasvoja ja suojaa myös lapsen korvat ja niskan. Molo-merkin aurinkohatussa on lippa, takaläppä sekä leuan alle pujotettava lenkki, jonka ansiosta hattu pysyy paikoillaan vauhdikkaammissakin leikeissä.

Hyvät aurinkolasit ovat turvalliset, istuvat ja kestävät

Aurinkolasien valinnassa tärkeintä on varmistaa, että linssit ovat laadukkaat ja turvalliset. Kaikissa OZBabyn verkkokaupan aurinkolaseissa on sataprosenttinen suoja auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Lasien kehykset on valmistettu joustavasta kumimaisesta materiaalista, joka kestää myös taivuttamista. Lasit voi siis huoletta antaa myös lapsen käsiin.

Osaan malleista kuuluu niskan takaa kulkeva nauha, joka pitää aurinkolasit varmasti aloillaan. Sen voi halutessaan myös irrottaa – monilla lapsilla lasit pysyvät päässä mainiosti pelkkien sankojenkin varassa. Valikoimissa on aurinkolaseja eri ikäisille lapsille vastasyntyneestä aina 7-vuotiaisiin asti.

Tutustu aurinkolaseihimme ja UV-vaatteisiimme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *