Ergobaby 360 kantoreppu – yhden perheen kokemus

Kantoreppu Ergobaby 360 on suosittu ja hyvä reppu monenlaiseen käyttöön. Aleniuksen perhe testasi repun ja kertoo teille oman mielipiteensä repusta. Heidän perheessään kantoreppua testattiin kahdella eri-ikäisellä lapsella. Kun lapset ovat kolmevuotias leikki-ikäinen ja vajaa puolivuotias vauva, vaatii se repulta aika paljon. Lue miten Ergobaby 360 soveltui tähän komboon!

Tässä perheessä isä pitää kantorepulla kantamisesta ja äiti käyttää sujuvasti sekä reppua että kantoliinaa. Fysioterapeuttina perheen äiti kiinnittää paljon huomiota sekä kantajan että lapsen ergonomiaan.

Ergobaby 360 kantoreppu on ollut meidän perheessämme kätevä, arkea helpottava apuväline. Kantoreppu on monikäyttöinen sen muunneltavuuden vuoksi. Alle vuoden ikäistä jaksaa kantaa helposti pitkiäkin aikoja edessä vauvan kasvot kantajaan päin tai selässä. Kasvot menosuuntaan kannettaessa reppu tuntuu ergonomiselta sekä kantajalle että kannettavalle lyhyitä aikoja kannettaessa.

Kyseinen kantomahdollisuus on hyödyllinen tarvittaessa, mutta kasvot kantajaan päin kannettaessa kantotuntuma on paljon parempi. Repun kantotuntuma on siis hyvä ja sillä jaksaa kantaa myös 13 kiloista 3-vuotiasta. Repun paneelin alareuna on kuitenkin liian kapea isommalle lapselle säännöllisesti käytettäväksi.

Paneelin kapeuden vuoksi reppu toimii jo 5kk ikäisellä ongelmitta. Lonkkakantoon valitsen itse mieluummin rengasliinan, sillä en saanut reppua aseteltua mukavasti päälle ja vauvakaan ei meinannut viihtyä kyydissä. Ehkäpä harjoitus tekisi mestarin.

Kantorepun vyötärövyö on tukeva ja mukavan leveä, minkä ansiosta se ei paina mahaa ikävästi. Selässä kantaessa vyö jostain syystä painaa selkää, mutta syy saattaa olla myös huonossa asettelussa. Pienikokoisille kantajille vyö jää liian pitkäksi, koska tarranauha loppuu kesken. Tarranauhakiinnitys tuntuu puettaessa tukevalta, joten lisävarmistuksena olevan klipsivyön kiinnitys meinaa usein unohtua, mutta senkin varmasti oppii muistamaan säännöllisesti käytettäessä.

Repun olkaimet ovat sopivan leveät ja pehmustetta on riittävästi. Kantoreppu on helppokäyttöinen ja sen pystyy nopeasti vaihtamaan erikokoiselta kantajalta toiselle. Alle vuoden ikäiselle käyttäjälle reppu on hyvä sijoitus, mutta yli vuosikkaalle valitsisin isomman repun.  

1. Ergobaby 360 kantoreppu ja Ergobaby pienennin vastasyntyneelle

   

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *