Onnistunut päiväkodin aloitus – mitä mukaan lapsen päiväkotireppuun?

Elokuun myötä arki palaa kuvioihin. Monet lapset aloittavat päiväkotiuransa tai menevät perhepäivähoitajalle hoitoon. Myös erilaiset kerhot starttaavat kesätauon jälkeen. Hoitopaikkojen tavat ja toiveet vaihtelevat. Mitä kaikkea sinne hoitopaikkaan kuuluu laittaa lapselle mukaan? Tässä postauksessa on vinkkejä meiltä ozilaisilta mitä päiväkotireppu voi sisältää.

 

 

Päiväkotireppu

No se reppu, johon kaikki pakataan. Päiväkotireppu voi olla lapsen itsensä valitsema ja sen kokoinen, että lapsi saa kannettua reppua itse. Reppuun on kuitenkin hyvä mahtua vaihtovaatteet, myös talvella. Reppu viedään viikonlopuksi kotiin ja varustetaan seuraavaa viikkoa varten.

Tilaa kerhoreppu täältä

Lapsen vaihtovaatteet

Lapselle pakataan mukaan riittävä määrä vaihtovaatteita. Pieni lapsi tarvitsee luultavasti vaihtovaatteita enemmän kuin viisivuotias. Kuivaksi opetteleva lapsi tarvitsee useat alushousut ja housut. Vaippaikäisen vaipat viedään itse päiväkotiin. Usein suositaan teippivaippoja.

Täältä löytyy pienten lasten vaatteet

Ulkoiluvaatteet ja sisävaatteet erikseen

Ulkovaatteiden miettiminen voi olla hankalaa keväällä ja syksyllä. Aamu on kylmä, mutta iltapäivällä hiki valuu jo selässä. Pakkaa huoletta ulkovaatteita reilusti, aamu-ulkoilulla puetaan enemmän ja iltapäivällä riittää vähemmän.

Myös kesäkeleillä lapselle laitetaan ulkovaatteet erikseen, jotta hiekka ei kulkeudu joka puolelle päiväkotia. On hyvä idea ottaa myös toiset sukat, sillä myös kengät keräävät yllättävän paljon hiekkaa sisuksiinsa. Protip: collegehousut eivät ole kovin hyvä valinta ulos, ne kuluvat ja likaantuvat äkkiä. Verkkarit tai kahisevasta kankaasta olevat housut ovat tässä suhteessa paljon armollisemmat.

Täältä löytyy lasten sisävaatteet

Sadevaatteet

Päiväkotiin viedään myös sadevaatteet. Meidän kokemuksemme mukaan näppärintä on, kun on yhdet kurahousut päiväkodissa ja toiset kotona. Samoin kahdet saappaat helpottavat kurakelejä, voit pitää toista paria kokoajan päiväkodissa. Lisäksi päiväkotiin viedään kurahanskat ja sadetakki.

Lasten ulkovaatteet ovat pääosin vedenpitäviä. Kuravaatteet kuitenkin helpottavat päiväkodin aikuisten arkea. Ne on helppo huuhtoa ja mahtuvat paremmin rajallisiin kuivaustiloihin.

Täältä löytyy sadevaatteet

Muista nimikointi!

Nimikoi kaikki lapsesi varusteet. Nimikointi sujuu tekstiilitussilla suoraan vaatteeseen tai teipillä, johon kirjoitat lapsesi nimen. Myös tilattavat nimikointitarrat ovat näppäriä, ne pysyvät hyvin pesussa ja irtoavat helposti, kun laitat pieneksi jääneet vaatteet kiertoon.

Kerhotossut

Päiväkodissa käytetään sisätossuja. Kunnon tossut estävät liukastumista ja pitävät myös sukat puhtaampina.

Täältä löydät kerhotossut

Unikaveri

Lapsen on helpompi rauhoittua päivälevolle, kun on tuttu unikaveri kainalossa. Voi olla hyvä idea valita päiväkotiin ihan oma unikaveri: päiväkodeissa on erilaisia käytäntöjä ja joissain unikaverin saa viedä kotiin vain loma-aikoina.

Paljon ihania unikavereita

Oma juomapullo ja aurinkorasva

Kesällä oma juomapullo on ehdoton varuste. Päiväkodissa ulkoillaan paljon ja omasta pullosta voi käydä hörppäämässä aina kun jano yllättää. Aurinkorasva suojaa lapsen herkkää ihoa. Rasvaa lapsi aamuisin ennen hoitopäivän alkua ja iltapäivän ulkoilua varten rasva kannattaa jättää päiväkotiin.

Täältä löydät juomapullot sekä eväsrasiat metsäretkiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *