Haaveita puutarhasta

 

Kevättä on kestänyt jo kauan. Ensimmäiset narsissit istutin ruukkuihin jo Aarnin synttäreiden aikoihin maaliskuussa. Sinne ne nuukahtivat pakkaseen. En lannistunut vaan hankin uudet. Kukkien keltainen väri piristää mieltä niin ulkona kuin sisälläkin. Pimeän ja kylmän talven jälkeen on lohdullista nähdä taas uutta vihreää kasvavan.
Meillä on paljon suunnitelmia pihamme piristykseksi. Aarnin suurimpana toiveena on saada pihaan pieni kasvimaa, jossa voi kasvattaa omia porkkanoita. Edellisenä kesänä ukkilassa tehdyt porkkanamaan harvennukset ovat innoittaneet pienen puutarhurin suunnittelemaan oman pihan kasvimaata. Sinne olisi saatava porkkanoiden lisäksi ainakin sipulia, salaattia, tomaattia ja kurkkua. Äidin suunnitelmien mukainen muutaman neliön yrttitarha on kasvamassa vähän uusiin mittoihin. Onneksi omat kokemukseni vuosien ajalta tomaatti- ja kurkkutarhan kesätöistä saavat minut oikeastikin jarruttelemaan Aarnin suureellisia haaveita. Ehkäpä ainakin aloitamme niistä porkkanoista. Katsotaan laajennusta sitten tulevina kesinä… jos intoa riittää.
Tällä hetkellä tulevan kasvimaamme kohdalla on vielä lumikinokset. Seinän viereltä maa on jo paljastunut, ja syksyllä istutetut sipulikukat ovat tunkeutumassa maan pinnalle. Olemme aivan innoissamme kevään merkeistä. Tämä on ensimmäinen kesä, kun saamme kunnolla nauttia omasta pihastamme. Viime kesä meni osaltaan pihan vihertöiden valmistumista odotellen ja myöhemmin tuoretta nurmikkoa varjellen. Tänä kesänä pääsemme vihdoin suunnittelemaan ja toteuttamaan omia puutarhasuunnitelmiamme.

 

Ulos katsellessa ei lähestyvä kesä tunnu vielä todelliselta.  Kasvimaankin rakentaminen häilyy jossain määrin epärealistisena haaveena. Ulkohommat puutarhan luomiseksi ovat nimittäin tähän mennessä rajoittuneet lähinnä lumikasan kaiveluun. Uusi kevätpuku on toiminut lumisessakin ympäristössä, kun alle on pukenut riittävästi vaatetta. Hangessa istuessa puku on pitänyt kosteuden hyvin ja sisävaatteet ovat säilyneet kuivina. Loppuviikosta kokeilemme pukua hieman toisenlaisessa ympäristössä – kaupunkitakkina. Suuntaamme nimittäin viikonloppuna puutarhamessuille. 

Tänäänkin sataneista rakeista huolimatta on askeleen lähempänä kaunis aurinkoinen kesä  – ja kasvimaaprojektimme.
 
– Reima ulkoilupuvun testaaja Aarni 4v –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *