Vauvan hoito lomamatkalla – mitä mukaan kesämökille?

kesaloma lapsen kanssa

Kesälomien käynnistyessä moni lapsiperhe suuntaa perinteisesti kesämökille. Mökkeilylle ei ole olemassa alaikärajaa, mutta pienten lasten kanssa reissaaminen vaatii aina hieman suunnitelmallisuutta – huolellinen pakkaaminen voi pelastaa kesälomalaiset monelta pulmalta! Listasimme tarvikkeita, jotka kannattaa ottaa mukaan mökkilomalle lähtiessä.

Liikkuminen

Parhaan liikkumisvälineen valintaan vaikuttavat mökin maasto-olosuhteet ja lomalaisten aktiviteetit. Kantoreppu sopii metsäretkiin sekä päiväuniin, kun vanhempi touhuaa pihahommissa ja vauva ei viihdy vaunuissa. Mökkivaunuiksi sopivat esimerkiksi pieneen tilaan taittuvat Baby Jogger Elite -lastenvaunut. Isopyöräiset ja hyvällä jousituksella varustetut vaunut kulkevat näppärästi epätasaisessakin maastossa.

Nukkuminen

Vieraassa paikassa nukahtaminen on helpompaa, kun kainaloon saa jotakin tuttua ja turvallista. Lapselle tärkeä unilelu ja oma peitto kannattaakin pakata reissuun mukaan. Varavuoteeksi voi hankkia kassiin taittuvan matkasängyn ja varustaa sen lisäpatjalla. Oli nukkumapaikkana sitten matkasänky tai vaunukoppa, ehdoton lisävaruste on itikat loitolla pitävä hyönteissuoja. Valikoimistamme löytyy hyönteissuojat sekä matkasänkyyn että vaunuihin.

Ruokailu

Matkasyöttötuoli on kätevä ratkaisu, jos mökillä ei ole perinteistä syöttötuolia. OZBabyn valikoimissa on sekä pöytään kiinnitettävä malli että kätevästi pussukassa kulkeva Sack’n Seat -matkasyöttötuoli, joka sopii lähes kaikkiin tavallisiin tuoleihin.

Vaipanvaihto ja puhtaus

Jos mökillä voi pestä pyykkiä vain käsin, moni kestovaippoja suosiva vanhempi turvautuu reissussa kertakäyttövaippoihin. Pyykkäysmahdollisuudet kannattaa ottaa huomioon myös vaatteita pakatessa – muutaman ylimääräisen vaatekappaleen kantaminen mukana harmittaa vähemmän kuin puhtaiden vaatteiden loppuminen kesken loman. Vaipanvaihdossa ehdottomia ovat kosteuspyyhkeet, varsinkin jos mökkiin ei tule juoksevaa vettä.

Ajanvietto

Varaa mökille riittävästi ajanvietettä, jotta pienten lomalaisten aika ei käy pitkäksi. Ajanvietteen valinnassa kannattaa varautua Suomen vaihtelevaan kesäsäähän – uimapuvulle ja rantaleluille on hyvä olla vaihtoehto, jos vettä sataakin kaatamalla koko reissun ajan.

Terveys

Lapsiperheen kesämökin lääkekaapista on hyvä löytyä samat lääkkeet ja tarvikkeet kuin kotoakin. Ympärivuotisessa käytössä tarpeellisia ovat ainakin välineet haavan puhdistukseen ja sitomiseen, maitohappobakteerit vatsavaivoihin, lääkehiili, keittosuolatipat, ripulilääke, käsidesi, perus- ja hoitovoiteet, kuumemittari sekä kuumetta alentava särkylääke. Erityisesti kesäaikaan kannattaa lisäksi varmistaa, että mukana on mieto kortisonivoide hyönteisten puremiin, aurinkorasvaa, pinsetit, punkkipihdit ja kyypakkaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *