Ergobaby 360 -kokemuksia

Kesällä 2015 annoimme kolmelle asiakasperheellemme testattavaksi Ergobaby 360 -kantoreput, jotka olivat juuri tulleet valikoimaamme. Toivoimme testaajilta kuvia ja rehellisiä mielipiteitä kantorepusta.

Yksi perheistä oli Annan perhe, johon kuuluu Annan lisäksi puoliso, vauva ja esikoistyttö. Annan perhe kokeili Ergobaby 360 -kantoreppua ja Ergobabyn pienennintä vastasyntyneelle oman vastasyntyneensä kanssa.

Annan kirjoitus Ergobaby 360 -kantorepusta

Aikaisempaa käyttökokemusta minulla/meillä on Manducasta, trikoisesta- sekä kudotusta kantoliinasta. Meillä on molemmat lapset olleen suuritarpeisia vauvoja, eli heitä on kanniskeltu paljon. Otan yleensä vaunujen lisäksi kantovälineen, yleensä repun, mukaan aina kotoa lähtiessä. Mieheni kantaa mieluummin repussa kuin liinassa. Itse vaihtelen kantovälinettä tilanteen mukaan. Kannamme paljon lenkkeillessä koirien kanssa ja esikoisen kanssa ulkoillessa. Välillä kotona laitan vauvan reppuun, jos pitää saada kädet vapaaksi. Vauva viihtyy hereillä repussa huomattavasti rattaita paremmin.

20150725_193506

Ensi kosketus Ergobaby 360 oli mieleinen värien ja materiaalien tunnun suhteen. Reppu on kauniin hillityn harmaa. Saimme repun käyttöömme jo ennen vauvan syntymää. Ohjeet olivat hyvät ja tutun oloiset, kun oli Manducalla kantanut esikoista. Ainoana erona alussa oli Infant insert -lisäosa, jolla pientä vauvaa kannetaan.

Koitimme ensimmäisen kerran kantoreppua vauvan ollessa noin viikon vanha. Meillä oli jo ennestään kokemusta vauvan laittamisesta kantoreppuun ja se sujuikin ohjeiden kanssa vaivatta. Tukeva lantiovyö oli poikittain olevan sektioarvenkin kanssa miellyttävä. Tarrakiristys vyötäröllä tuntui minusta tönköltä, mutta mieheni mielestä se oli tukeva ja helppo laittaa itselleen sopivaksi. Minusta se oli hankala, sillä kun pitkän tarran oli kiinnittänyt, sen kiristäminen oli vaikeaa. Nyt enemmän kannelleena osaa jo alkuun kiristää oikeaan kireyteen. Muuten säätöjen säätäminen on sujunut vaivatta. Vaihdamme usein kantajaa reissussa, ja säädöt tehdään aina uusiksi minulle tai miehelleni sopiviksi.

20150815_120844

Alussa käytössä oli vauvatuki tyynyineen, ja vauvan kasvaessa tuesta jäi ensin tyyny pois ja yli 3kk olemme kantaneet kokonaan ilman tukea. Vauvatuki oli kesäkuumalla hiostava, mutta tuki vauvaa tosi hyvin. Vauvatuki antoi myös kivan suojan imettäessä. Opettelin imettämään kantorepussa, mikä oli todella kätevä tiheästi syövän vauvan kanssa. Olen imettänyt repun kanssa leikkipuistossa, junassa, metrossa, laivalla, messuilla ja kaupungilla kulkiessa. Imetystä helpotti jos löysäsi toisen puolen hartiahihnaa, muuten asento oli jo valmiiksi hyvä. Helpotti esikoisen kanssa touhuilua, kun vauvan pystyi syöttämään kantaessa.

20150813_151232

Vauva viihtyy edelleen kantorepussa todella hyvin, vaikka ei enää sinne nukahdakaan välittömästi. Olemme kantaneet vauvaa toistaiseksi vain edessä kasvot kantajaan päin. Vauvamme on nyt 4 kk ja painaa noin 8 kg. Reppu ei paina hartioita ja tuntuu edelleen päällä mukavalta. Itse en ole ainakaan vielä kaivannut kasvot menosuuntaan asentoa vauvalle. Vauva mahtuu hyvin reppuun paksummissakin vaatteissa.

20151018_161715

Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä olleet reppuun ja suosittelisin sitä kaikille pikkuvauvojen vanhemmille. Ergonominen kantoreppu on kyllä ihan ehdoton, jos vauva sattuu olemaan sylissä viihtyvää sorttia. Luulen, että meillä tulee repulla olevan käyttöä vielä pitkään.

Tutustu ERGOBABY 360 -kantoreppuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *